Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život - pristigli komentari

   

sa sajta Politike: Iza ogledala

Komentari na tekst

Slobodan Antonić

„GOLF” ILI „MERCEDES”

igoru gavricu (), 28.04.2007, 20:06
ti i vuk imate daleko najbolju ideologiju i cobel bi vam pozavidjeo,a za srbiju ni pet para ne bi dali


Živim u EU (), 26.04.2007, 19:33
Ne želim da budete pogrešno obavešteni zbog "magije" Dragoslava Petrovića, koji je već neslavno poznat po svojim biserima. Nije tačna njegova tvrdnja da policija, vojska i sudstvo u državama EU funkcionišu "kao železnica". Ovo su najvažniji resori u jednoj državi i tako i bivaju tretirani pri podeli resora.


Duško Vasović (dvasovic@sbb.co.yu), 26.04.2007, 18:44
Ne sporim pravo g.Antonića da iznosi svoje stavove po mnogim političkim i društvenim pitanjima samo molim bez prava da se to pisanije naziva - mišljenje analitačara -. Za utehu g.Antoniću to mislim i za g.Lutovca koji je pomenut kao pripadnik DS-a Drugo Kao velikom poznavaocu lika i dela g.Koštunice i stranke DSS G.Antoniću postavljam sledeća pitanja sa usrdnom molbom da mi na njih odgovori a - Koliko puta je od svog postanka DSS izlazila samostalno na izbore, bilo predsedničke bilo republičke tj. savezne a koliko puta u koalicijama sa drugim strankama b - Ko je napuštao koalicije DEPOS(Spo,Dss)1993g., ZAJEDNO (Ds,Dss,Spo,Gss)1997g., DOS(Ds,Dss....) 2001g. ili da upotrebim nešto grublju reč, rušio. c - Zašto mediji S.Miloševića nikada nisu napadali i satanizovali DSS i g.Koštunicu za razliku od DS-a i SPO-a tj.Zorana Đinđića i Vuka Draškovića.Neka mi oproste GSS i mnogi NVO-i. Čak su po potrebi i prenosili neke političke stavove DSS-a da bi pokazali kako tobože i opozicione stranke koriste slobodu medija. Ako postoji primer koji protivureči mojoj tvrdnji, priznajem da živim u neznanju. d - Bez obzira šta mislimo o istraživačima javnog mnjenja u nas, da li vam je poznat rejting DSS od 1993g. pa do prošlih izbora e - Znate li podatak da je np. u Kragujevcu DSS imala 29 članova pred izbore 2000 g. Radi korektnosti moram reći da je DHSS imala preko hiljadu. (Zbog stava centrale DSS da se napusti lokalna koalicija Zajedno ogroman broj članova je prešao iz DSS -a u novoosnovanu DHSS) f - Kakva je uloga Zorana Đinđiđa u stvaranju političke figure g.Koštunice S`poštovanjem Duško Vasović Kragujevac


bane (), 26.04.2007, 18:16
Ali, najgore je što pored „mercedesa“ i „golfa“ postoji i „helikopter“, a oni misle da vrede više od „helikoptera“.


vuk (), 26.04.2007, 18:11
Jos jedan navijacki tekst gospodina Antonica. DS + LDP imaju znatno vise poslanika nego DSS + NS + G17. To je cista racunica. Sta, ne moze LDP u vladu? E, onda ne moze ni Velja Ilic. Sta, ne moze Djelic za premijera? E, onda ne moze ni Kostunica. Sta, Jocic da bude ministar policije? Moze, ako moze i Ceda Jovanovic da bude ministar vojske. Provokacijom na provokaciju. Tako bi trebalo sa njima razgovarati posto je sasvim ocigledno da su konstruktivnost i popustljivost predsednika Tadica kontraproduktivne i da su apetiti stranke koja je izgubila na izborima sasvim neuracunljivi. @Svetislav Kostic: I meni se dize kosa na glavi od optuzbi za placenistvo upucenih neistomisljenicima, medjutim, moram da vas podsetim da je to upravo jedan od najprepoznatljivijih stereotipa patriotskog diskursa. Gotovo na svaki komentar koji ovde ostavim javi se copor "nacionalno osvescenih" komentatora koji me cascavaju pridevom "placenik", "dolarski demokrata" i slicno. Ne treba onda da vas cudi kada lazne patriote dobiju takav kompliment nazad, slazem se podjednako neopravdano. Nema ovde placenika, svi govorimo onako kako mislimo ... kao dokaz, reci cu vam da nema tih para kojima bi me platili da stavim svoj potpis ispod Antonicevih tekstova. Sto se tice stotine puta ponavljanih fraza o kojima govorite, ponavljacu ih i hiljadama puta ako treba jer ne pristajem vise da moja "rodna gruda" (kako vi kazete), tone sve dublje i dublje pod teretom opskurnih ideologija i nacionalizma. Ne zelim da MOJA Srbija zivi u sukobu sa svojim okruzenjem, okrenuta konzervativnim vrednostima i odbijanju svega sto je novo, moderno, drugacije. To je moj patriotizam, a ono sto je danas u Srbiji "mainstream" kome vi pripadate nije patriotizam, nego izolacionizam.


Igor Gavrić (igor58@sbb.co.yu), 26.04.2007, 17:40
Ne,daj Bože da se udruže "narodnjaci" i Vadikali kako neki ovde priželjkuju,sa sigurne daljine od hiljadu i više kilometara od Srbije,pa da nas prigrli Rusija.Pitam se samo da li bi oni odmah napustili države mraka u kojima su i otišli kod braće u Moskvu i okolinu.Vi koji nama želite i proričete ovakav rasplet u budućnosti ste se već odavno privoleli svome carstvu zvanom "Kofer" pa vam neće biti teško da ga i sada spakujete pa u Maćušku!


krff (), 26.04.2007, 16:22
Cim su se pojavili pojedini histericni komentatori,znam da je Antonic pogodio temu.Kao sto je vec rekao jedan komentator,DSS ne zeli vecinu ministara,niti misli da ce imati podrsku G17+.Po izbornom rezultatu G17+ i DSS moraju imati vise ministara nego DS,sto ne znaci da ce oni preglasavati DS.Ionako je G17 blizi DS.


Dusko Jeremic (), 26.04.2007, 15:32
Nemogucnost da se sastavi vlada posle ovolikog proteka vremena deluje kao jedno neozbiljno ponasanje svih politicara. Nisu ovde vazni brojevi i aritmetika vec je u pitanju ono sto je najvaznije za Srbiju da ima vladu i da u njoj budu najboje osobe koje ima Srbija bez obzira iz koje su partije, DS,DSS, Radikali, G17 plus. Ili je u sustini jedna zakulisana igra da Srbija nema fakticku vladu u ovako delikatnim momentima. Po zakonu i Ustavu Predsednik Srbije ma ko da je on trebao je da predlozi jednoj stranci da sastavi vladu a zbog cega do sada to nije uradjeno sasvim je posebno pitanje. Da li uopste sve ove igre imaju bilo kakve veze sa satusom Kosova i Metohije i da li u drugom smislu cela ova situacija ima neke dodirne tacke iz istorije, naprimer sa Berlisnskim kongresom koji je bio l878 godine gde je resavana i onda sudbina Srbije. Za dobro Srbije treba da se zaborave stranacki interesi jer svako ko je usao u politiku Srbije treba da bude svestan da nije dosao da mu sluzi narod vec da on sluzi narodu i za to je dobro placen i ima velike previlegije u odnosu na obican narod. Interesiju je me koje su tacno Narodnjacke partije verovatno iz provinicije i koje su to "gospodske partije" i odakle su one i ko sacinjava "narodnjake" a ko one druge, ali i koji su vazniji po polozaju i odgovornosti?


Svetislav Kostić (kostic.svetislav@web.de), 26.04.2007, 14:20
Ovde se izgleda kod ponekih amaterskih "komentatora" uobičajilo da se novinare drugačijih stavova od njihovih, ad hok proglašava "plačenicima" - što će reči, novinar autor "potkupljiv". To je jedan veoma rđav običaj. Uz to, i krajnje uvredljiv. Takvi "komentatori", koji se ne poznaju ni sa osnovnim načelima u javnom obračanju ili ih ignorišu, nemaju šta da traže ni među komentatorima "u slobodnom vremenu". Jer i njihovi napisi podležu određenom kodeksu u novinarstvu. Kakva je redakcijska politika kod drugih listova sa srpsko-hrvatskog jezičkog područja, mene manje interesuje. Naravno, pitam se sa moje prostorne distance, odakle upravo u Srbiji, majci našoj voljenoj, takvi rđavi običaji? Možda objašnjenje tražiti najpre u dugogodišnjim ekonomskim i drugim sankcijama gdje se svako morao snalaziti da se nekako održi na životu. I potom nacija doživljava da se na desetine poznatih političkih figura sa stotinama njihovih sljedbenika pomoču milionskih novčanih sredstava pristiglih iz neprijateljskog inostranstva popnu na vlast. To sve ne može da ostane bez posljedica na štetu opštih društvenih moralnih vrednosti i pomjeranja njihovih značaja u korist svega sa materijalističkim predznacima. Pojmovi kao patriotizam izbacuju se "iz stroja jednog društvenog sloja". I postaje predmet ismejavanja i izrugivanja. A privrženost svojoj naciji i rodnoj grudi, "reliktom prevaziđenog primitivnog nacionalizma koji nas je", navodno, "dovde doveo". Fraze, več stotine puta svirane. U suštini, ni jedna ljubav, pa ni ona prema svom narodu i otadžbini, ne može da se kupi. Ali simpatije za ideologije koje obečavaju materijalne dobite, može kod onih slojeva koji nisu "opterečeni" patriotizmom. Ne smatram da sam temu u naslovu - "golf" ili "mercedes", promašio. A "komentar" na dnu, na to ponukao.


obzerver dorcol (), 26.04.2007, 14:05
Kompromis, gospodo, kompromis je carobna rec demokratije. Kada Kompanija DS, sa viskom zaposlenih, shvati da nije propaganda nego kompromis ono sto odlikuje demokratiju, mozda ce i "Zbog našeg neiskustva sa parlamentarizmom ubrzo (...) gotovo cela javnost...' normalno misliti. A kad mi ovi nesvrstani analiticari, moji sapismenici, objasne ima li u istoriji Srbije nekog ministra unutrasnjih dela da je pohapsio, najzad, vise glavesina, slozicu se da Jocic bas nista ne valja i sve je ovde grozno. "A ne kao kod njih." Inace, kad smo kod 'svrstanih' komentatora i analiticara, onda da vas podsetim na jednog Zorana Lutovca, perfirdnog iskrivljaca cinjenica. Taj i Ustav 'teo da pravi.


Srba iz Srbije (), 26.04.2007, 14:01
Alergičan sam na Antonićeve komentare, ali ovog puta je zaista odlično predstavio nemoguću situaciju oko sastavljanja Vlade. Što jes'- jes'!


Milivoje (milivoje@eunet.yu), 26.04.2007, 13:44
"Zuti" se od dolaska na vlast 2000 samo bave prevarama. To im je kao "Brend". Setite se lopovluka sa glasovima u okviru DOS-a. Sada imaju Predsednika Drzva iza kojeg su stalei DSS i G17 plus kada su bili predsednicki izbori priv Radikala. Sada to prisvajau samo sebi i hoce da je samo predstavnik "Zutih". Pa kada je tako bilo bi posteno da DSS dobije premijera a da G17plus odrerdi koji funkciju bi zeleli naprimer Prdsednika Skupstine. Zatim svaka od stranaka po jednu znacajnu poziciju stim sto bi se G17plus i NS menjali jer su ipak manji partenri i sa manje poverenja biraca.


Jovan Jovanovic (@), 26.04.2007, 13:14
47+19=66>44 ne znaci da se DSS i G17 vole. Mogu i da se mrze ali to u svim varijantama znaci da u vladi DS DSS G17 DS ne moze imati vecinu. Ali kako rece g. Antonic, "zrtve sopstvene propagande" tipa "ogledalce, ogledalce" ne mogu to videti, a slusanje i citanje im ide malo teze.


Milenko (), 26.04.2007, 12:54
Kao i obicno,Antonic pravo u sustinu.Istina u lice,pa neka boli.A po reakcijama dezurnih komentatora kao sto su Cobe,magicni Dragoslav Petrovic i drugi koji cekaju na gotovs da Politika osvane,itekako boli.Jednom je Mihajlo Rasic,ispijajuci rubinove vinjake i tuckajuci nozem u sitan stakleni prah jednu od mnogih casica napisao svoje besmrtne stihove,kojih se ja u ovakvim situacijama uvek sa pijetetom setim:O,boli me,boli/o kako me boli/bas me boli!Gospodo,zaboravljate jednu malu sitnicu:Kostunica je na vlasti kao "tehnicki" u svakom slucaju i to ima svoju tezinu,priznavali vi to ili ne.A od Cede,kao sto i sami vidite,bas nista ne zavisi.I dok je nas "tehnicki" premijer po pitanju Kosmeta "remetilacki faktor" za zapad,a nas predsednik u isto vreme salje svoje mlade,ambiciozne savetnike da tajno pregovaraju i malo malo daje "neoprezne" izjave koje potom hitro demantuje,Srbiji vise odgovara "tehnicka" ili manjinska vlada od vlade "punog demokratskog kapaciteta" do koje vi ocigledno niste uspeli da stignete i nemozete doci u dogledno vreme.Tek kada se pitanje Kosmeta iskristalise imacete svoju sansu ponovo,mada sumnjam da ce vam tada i dalje biti do takve vlade.O kako to boli...


Fajdra (kilesa@tron-inter.net), 26.04.2007, 12:42
Kako da dam ministarstvo policijije kada znam koliko su moji savetnici i saradnici u ... blatu!


Paja Čutura (), 26.04.2007, 12:03
Antoniću koji su brojevi članske karte DSS-a tebi i Vukadinoviću.Mladenović potparol DSS-a je malo dete u odnosu na vas dvojicu.


todor petkovic (apisgroup198@gmail.com), 26.04.2007, 12:02
Za Cobe: Komentator koji se krije pod ovim pseudonimom, svejedno je da li je to Cobe ili Koba, malo je više neuljudan kad misli da „nažalost“ Srbi nisu svesni toga od koga zavisi status KiM i koliko zavisi od Predsednika i Premijera Srbije. Metafora g. Antonića sa „mercedesom“ i „golfom“ barem ne vređa na taj način Srbe. Ako Cobe zna kako to Kosovo „Ono ode svojim putem“, zašto nam to onda i ne kaže? Za sada to jedino Šiptari i Ahtisari misle da znaju. Mora da je onda ovaj Cobe iz nekog šiptarskog lobija u Srbiji sa kojima se svaki dan srećemo, koji su do zla boga nasrtljivi i misle da su posisali svu pamet UN, pa nam onda sole kako smo mi Srbi neznalice koje treba poučiti gde šta odlazi, a usput im na posredan način sugerisati kako ne znaju ni da glasaju i šta rade. Svojom ostrašćenom retorikom Cobe može koliko hoće da bude protiv vlade. Ni „Politika“ mu to ne brani, ali to što vređa Srbe da su neznalice i da on zna kuda Kosovo ide, a ni SB UN još uvek nezna, samo pokazuje da i u Srbiji Šiptari imaju vrlo jak lobi. Koliko će to Cobeu i njima pomoći videćemo. Nisu Srbi od juče nasred druma pa da ne znaju odakle vetar duva.


Slobodan (), 26.04.2007, 11:37
G.Antonic je, po obicaju pogodio sustinu. Stvari stoje bas tako. Posle euforicnog pijenja sampanjaca u DS-u u izbornoj noci (i jos euforicnijeg u LDP-u) dolazi do otreznjenja i saznanja da bez DSS (ipak) ne mogu nista. A Boza Djelic, i pored neospornih kvaliteta, nije osoba koja moze da bude premijer, koja moze da rukovodi svim ministarstvima i da se nosi sa agresivnim pritiscima spolja. Vojislav Kostunica je pokazao snagu, mudrost i strpljenje u relativno uspesnom vodjenju svoje Vlade. Voleo bih da se sve stranke urazume i najzad dogovore za dobrobit Srbije. Mozda treba razmisliti i o Vladi Nacionalnog Spasa, gde bi usle sve stranke (osim LDP-a koji vodi politiku suprotno srpskim nacionalnim interesima). Nemamo bas puno vremena!


fhchc (), 26.04.2007, 11:12
Sram te bilo Antoniću....


Stefan Andrijasevic (andrijasevic@drenik.net), 26.04.2007, 09:07
Poceo sam da citam ochev primerak "Politike" davne 1970-te. Prestao sam da je chitam 1991. godine. Ponovo sam poceo da je chitam 2000-te, a ponovo prestao 2004-te. Ako pazljivo procitate komentare ovog "analiticara" i neke druge komentare i intonaciju "vesti" mislim da ce vam biti jasno zasto. Sada samo povremeno odem na Internet i pogledam da li vas i dalje drma groznica. Pitam se kada cu ponovo moci da kupujem "najstariji list na Balkanu". Pozdrav, Stefan


pavle (), 26.04.2007, 07:22
Ljutio se neko ili ne na g. Antonića, ali stvari stoje baš kako je napisao. Neka čudna situacija je u pitanju, pobednici nikako da formiraju vladu. A, niko im baš ne brani. Ustvari, možda ih G. Tadić sprečava jer im već dva meseca ne nudi mandat.


Staša (), 26.04.2007, 06:10
Očito je da komentator misli da je za sastavljanje vlade nužno da DSS dobije ministarstvo policije. Bez toge nema vlade. Sabira glasove i G17 plusa kao da i oni to traže iako zna da je G17 plus upravo rušio takvu vladu.


Role (), 26.04.2007, 06:00
Vrlo je zanimljivo kako " nepristrasnom politickom analiticaru" neke varijante uopste ne padaju na pamet. Tacno je dakle da u evropskoj demokratskoj praksi ima slucajeva da slabiji partner dobije premijersko mesto.To se, kako kaze g.Antonic,dogadja u oko 20 posto slucajeva.Ali pada li mu napamet da je to ipak prilicno retko i da podrazumeva neke konsekvence.Manjinski partner tu cinjenicu izuzetno ceni a ne nastavlja sa ispostavljanjem zahteva.Po G.Antonicu u sastavljanje Vlade trebalo je poci sa aksiomom da je njegov "teski igrac" mandatar i da samo jos treba ispuniti njegove zelje ukljucujuci i onu po kojoj je od ogromnog istorijskog znacaja da Jocic bude ministar policije. Mogao bi dakle g.Antonic na odgovornost za nesastavljanje Vlade bar na trenutak da gleda kroz malo drugaciju prizmu. Npr.kroz prizmu cinjenice da bi smo Vladu odavno imali samo da je DSS,odnosno Jocic pristao da bude ministar odbrane ili pravde umesto policije.Cak i ako g.Antonic dozivljava Jocica kao gromadu srpske politicke scene valjda se mozemo sloziti da je ta gromada mogla napraviti "istorijsku "zrtvu,promeniti fotelju i omoguciti Srbiji da ima Vladu.Mozda bi ,u ocima g.Antonica ta zrtva izgledala ogromna ali verujem da se mozemo sloziti da bi ipak prosla bez tragicnih posledica po nasu milu domovinu.


Pametnom je sve rekao (a budali nista.com), 26.04.2007, 06:00
Gospodina S.Antonica je savetnik predsednika nazvao DSS-ovcem a covek vidi bolje nego politicki savet demonkrata.Cestitam na Gospodinu S.Antonicu sto je nekima rasterao maglu u glavi koju imaju umesto pameti.Divna analiza sa perfektnim primerom.Bravo Gospodine Antonicu i "Politici".Novi izbori pa nek svi krenu sa "ficom"da ne pomisle da im je 1/4 parlamenta obezbedjeno sve.Grehota je kvariti tako dobro vidjenje nase situacije bilo kakvim komentarom vec kapa dole Gospodinu S.Antonicu.B R A V O.(a svi pametni tapsu i skandiraju)BRAVO,BRAVO,BRAVO...........


Alan Ford (), 26.04.2007, 03:45
Vaš "analitičar" se taško snalazi i sa aritmetikom, a kako li mu je sa komplikovanijim procedurama potrebnim za analizu mogu samo da pretpostavim. No u jednoj stvari znatno zaostaje za Vojom, "koji ima veliku pecifičnu težinu", on naime nije ubrojao i glasove SPO-a u "narodnjački korpus", a mogao je. Ionako ga ništa ne košta. I, kada smo već kod automobila: porediti Koštunicu i Đelića je kao porediti Jugo i Mercedes.


Predrag Blagojevic (blagojevicpredrag@gmail.com), 26.04.2007, 02:10
Veoma je indikativno to sto Oba nezavisna analiticara (Djordje Vukadinovic i Slobodan Antonic) u svojim matematickim analizama izbornih rezultata sabiraju mandate partija doskorasnje vlade (pa tako dobijaju da DSS , NS i G17 plus imaju 66 mandata). Pri tom zaboravljaju da uz DS, kao opozicionu stranku dodaju i npr. LDP!! OK, reci ce da LDP ispada iz pregovora jer ni DSS ni NS nece sa njima. OK, ajde da vidimo sta je sa manjinama! predstavnici manjina su rekli da podrzavaju ideju da Bozidar Djelic bude premijer. U toj konstalaciji snaga cini mi se da "Narodnjaci" ipak nemaju onu vecinu po Antonicu i Vukadinovicu. Zar ne ?? A i izgleda da su Nezavisni isputili sansu da umesto osvojenih mandata sabiraju osvojene glasove stranaka clanica bivse vlade. Tada bi njihov broj bio uvecan i za glasove SPO! Jos nesto. Gospodin Antonic naveo je primer skandinavskih zemalja i njihovog iskustva sa funkcijom predsednika Vlade iz manje clanice koalicije. Jedino jos nije naveo da ovo nije bio slucaj nigde gde je jedna clanica koalicije, naspram ostalih, samostalno imala polovinu mandata. Gresim? A sto se tice "manjinske vlade Kostunice" i njenog mandata, gospodin Antonic zaboravlja da bi ta vlada pala vec posle par meseci da Administrativni odbor, zahvaljujuci jos jednoj, doduse stranci koja je nezvanicno podrzavala manjinsku vladu, nije u zavisnosti od raspolozenja odlucivala da li je "blanko" ostavka valjana ili nije. Ajde prisetimo se prelaska poslanika DSS u DS i njegove blanko ostavke koju je Admin. odbor prihvatio. Kada su dva poslanika sa liste DS presla u DSS (Sandzak?) administrativni odbor to nije prihvatio. Ista stvar je bila i sa poslanicima G17 plus (komada 2). Ako se ne varam bila je i slicna situacija sa imenovanjem poslanika DSS za zamenike ministra (sto povlaci prestanak poslanickog mandata), ali ni to nije prihvatio Admin. odbor. I jos ako se setimo koliko je puta SRS davao kvorum za glasanje i tako doprineo usvajanju zakona, postaje jasno kako zivi manjinska vlada.


Ironije (), 26.04.2007, 02:01
Evo još jedne metafore (ne baš naročite, budući je izvedena iz jedne od tolikih infantilnih – dobro, da ne preterujem: srednjoškolskih – autora ovog teksta, ali bar bolje od ove „Golf”/„Mercedes”): Nije li, možda, „specifična težina [‚voljenog' nam] kandidata” porasla do te mere da će da, u vodama u kojima hteli-ne-hteli plivamo, potonuti ne samo on nego i svi mi? Ali, ah, šta mari, kad je u pitanju – ljubav! Jer, napokon, Srbi smo, narod osećajan, zaljubljiv u koješta i kojekoga… Ljubitelji (kako nam Voljeni u svakoj rečenici poručuje: zaista, jednostavno) bilo čega. Ne?!


mil luk (), 26.04.2007, 00:30
Gresite g-Antonicu nije u pitanju Golf nego stari Fico a svi su izgledi dace biti Trabant sa soferom Tadicem.


Dragoslav Petrović (magija@chello.at), 26.04.2007, 00:25
Ako je jednoj stranci toliko stalo do mesta ministra policije, to samo može da znači da ta stranka teži policijskoj državi. Pre neki dan neko izvali glupost da ministri policije sede na Zapadu odmah pored premijera. Zapad ima mnogo preče poslove oko privrede, penzija, socijalnih davanja, školstva i drugih tekućih stvari koje valja unaprediti - a policija, sudstvo, vojska i druge državne službe obavljaju svoj posao rutinski, kao na primer železnica. Da nije tako, taj "omrznuti" Zapad bi odavno pojeo sam sebe. Za divno čudo, iz njega se retko beži, ali se zato masovno dolazi.


Vladimir (), 26.04.2007, 00:07
DSS-ovog analiticara samo da potsetim sta je njegov omiljeni vladar Voja govorio za pokojnog Premijera : ljosnuce, obalicemo ga, ma molim vas izbora nikad dosta, kako neko koga podrzava 20 procenata glasaca da ima svu vlast(a nije imao ni hiljaditi deo od vaseg sefa),pricao da trba postaviti strucnjake u vladi i upravnim odborima a stvorio klasicnu partisku drzavu,pricao o stvaranju institucija a ono sem predsednika drzave ne postoje i dalje da ne nabrajam. I kada se umivate i pogledate pred ogledalom kakvo vam je lice. Proci ce i oval deo vase slave i sta cete ljudima kad vas sretnu reci. Ja bih bio zadovoljan makar sa jednim malim : stid me je.


zoran (zkbg@hotmail.com), 25.04.2007, 23:31
Kompromis je ponudjen, ali stranka kojoj gospodin Antonic duhovno pripada i ciju politiku u svojim kolumnama zastupa, ne prihavata kompromis. Stranka Vojislava Kostunice trazi vise vlasti nego sto joj po izbornim rezultatima pripada i u tome je glavni razlog zasto Srbija nije dobila vladu ni posle dva meseca. Antonic baca prasinu u oci javnosti i pokusava da prikrije ovu ociglednu cinjenicu. I kada najavljuje manjinsku vladu sa radikalima, i kada pregovara sa demokratama Kostunica trazi vise vlasti nego sto je dobio na izborima. Duhoviti Antonic kaze da demokrate prodaju Golf a tvrde da je Mercedes. Dobro nije Mercedes, ubedio nas je. Ali njegov kandidat nema vise od Juga a hoce da bude glavni. U tome je problem.


XXX XXX (XXX), 25.04.2007, 23:30
Cobe je dobro rekao samo je nesto izostavio, naime "analiticar" antonic sabira "BABE I ZABE" nikada glasaci G-17+ nisu ti koji bi glasali za "narodnjake"!


ljubomir katic (ala smo mi neznalice), 25.04.2007, 23:20
POGODTE ZA KOGA NAVIJA "OBJEKTIVNI" KOMENTATOR SLOBODAN ANTONIC????????????


Cobe (cobe@yahoo.com), 25.04.2007, 22:56
Postovani analiticaru, Cini mi se da je za vas i vaseg gospodara kako ga vi nazvaste tekom figurom ili igracem, najvaznije da DS treba nesto da daje. Naravno kod vas se podrazumeva da vi trebate uvek nesto da dobijete. Pokusajte kod radikala mozda je tamo mekse. A u svakom slucaju kod novih izbora potrudite se da bolje sabirate odnosno da imate sva jaja u istoj korpi, mozda cete onda preci broj 64. Za svaki slucaj ja vam onako uzgred, ne daleko bilo kao analiticar, ukazujem na cinjenicu da je vas Voja teski igrac-figura od 2000 god na svakim izborima imao sve manje glasova. Za novi uspeh pored Dinkica trebace te i Vuka, Covica i ko zna koga jos, Veljo i drvo se podrazumevaju. Podseticu vas ne tako davno teski igrac se silno mrstio i na pomen bilo kakve predizborne koalicije. Ali sta cete vreme sve menja. I jos nesto nemojte ispustiti iz vida nece svet cekati sa Kosovom nove izbore, formiranje Skupstine, nove Vlade itd. Nemojte da dozvolite da vas Voja opet kaze kako je Ahtisari ili neki drugi eto dosao u nedoba usred izbornog ciklusa koji kod vas traje malo duze. Na kraju za vas informacija na srecu Srba(oni nazalost toga nisu svesni) od vaseg teskog igraca ili ti Voje bas nista ne zavisi a ponajmanje sudbina Kosova. Ono ode svojim putem. Sta cete od namrstenog Voje svi beze izuzev vas i ostalih placenika.

 

 
 
Copyright by NSPM