Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život

 

 

Branka Nevistić

DAČIĆ I PAČIĆI

Kome SPS bolje stoji?! Pošto je čista klasika u pitanju, izvan svih modnih trendova, Dačić mu sad dođe kao mala crna haljina. Morate je imati. Ako držite do sebe, je l'?!

A ovi naši na političkoj sceni, bogami, drže. I do nas će, samo dok dođemo na red. Nama pripada „budućnost". U toku je velika borba za nas, kokodaču i jedni i drugi. Meni u celoj priči najviše vere daje gospodin Krkobabić. Ne samo zbog prezimena. Zbog vitalnosti. Kako on samo vežba da se popne u Palmin džip... s takvom lakoćom idemo u Evropu. A gde bismo?!

Kad sam već pomenula gos'n Palmu, onda moram primetiti kako trenutno jedino on govori ono što misli. To je zaista čovek koji ide putem kojim se ređe ide. On čak ne govori samo ono što on misli. On govori, ispostaviće se, i ono sto Dačić misli. Jer, Dačić sada i nema vremena da misli. A kamoli da govori. On putuje. Zbog toga sam pomislila da su nam vize već ukinuli. A onda se setih da se mala crna haljina ne nosi samo u Srbiji.

Putovanja su, naravno, pažljivo osmišljena. Prvo pravoslavna braća - Rusi i Grci. Malo je poranio u Moskvu, mogao je da odgleda i Mančester-Čezli. Zamislite Ivicu kako mora da odluci u koju će ložu da sedne. A još je predosećao da će Mančester pobediti. Zašto bi sedeo pored gubitnika?! Zato Ivica i nema mira. Mora da pronađe sebe na tim putovanjima pre nego što „odluči". Još ne deluje kao gubitnik. Ali, kao vaga za tačno merenje koja će sigurno nekoga prevariti - da.

Tadić je napustio Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi pošto je Hiseniju, kao ministru spoljnih poslova Kosova, dopušteno da govori. Šef misije EU izjavio je da neće dozvoliti da Euleks bude pod komandom UN. Objasnio je da se Euleks usporeno razmešta, ali sigurno. Dodao je da je na Kosovu i dalje odgovoran Unmik, jer je Rezolucija 1244 na snazi. Ako razumem, kada se Euleks „konačno" smesti, Rezolucija 1244 prestaće da važi. Kao jedini, jadni, nemoćni argument da je Kosovo srpsko. Tada će na snagu zaista moći da stupi onaj čuveni član 135 iz SSP-a, koji kaze da će se poštovati postojeće stanje. A ono je da su nam Kosovo oteli. Zato, s kim će SPS, uvredljivo je i degutantno. Jer nas oba pretendenta na vlast potcenjuju i lažu.

 

 

 

 

 
 
Copyright by NSPM