Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život

   

 

Đorđe Vukadinović

Protestno pismo TV B92

Poštovane kolege,

Ne ulazim u to koliko je tako široka pažnja koju ste posvetili jučerašnjoj konferenciji za štampu DHSS-a bila logična i medijski opravdana. Ali ne mogu da prikrijem svoje ogorčenje što je vaš izveštač u okviru priloga sa pomenute konferencije našao za shodno da gledaocima širom Srbije prenese brutalnu klevetu Svetislava Basare na moj račun. Reč je o osobi koja u poslednje vreme pokazuje znake gotovo patološke opsednutosti mojom malenkošću i koja u toj opsednutosti, a možda i po nečijem nalogu, na moju adresu plasira sve teže i sve besmislenije optužbe. Ne čudim se, dakle, njemu, nego vašoj odluci da bez bilo kakve provere date publicitet njegovim zaumnim klevetama. I da to činite u istom danu u kojem upozoravate javnost na to da ste vi i vaša televizija predmet neopravdanih napada i pretnji. A to što su karakter i moralni integritet dotičnog gospodina više nego dobro poznati u srpskim medijskim i ugostiteljskim krugovima, za mene može biti izvesna uteha – ali i za vas otežavajuća okolnost.

Naši stavovi se mogu razlikovati, i moguća su različita vidjenja istog događaja, ali ako počnemo da izmišljamo ili falsifikujemo činjenice vrlo brzo ćemo potonuti u sveopšti haos i stanje rata svih protiv svih. Konkretno rečeno, u tekstu na koji se aludira u vašem izveštaju nisam pravio nikakve “spiskove” koje pominje vaš sagovornik, niti sam na bilo koji način, direktno ili indirektno, pomenuo bilo koje ime – u šta se može uveriti svaki čitalac mog teksta u Politici i na sajtu Nove srpske političke misli. Ne očekujem da se svi slože sa mojim procenama, ali mislim da nema nikakvog razloga da se međusobno klevećemo i služimo izmišljotinama. A o tome koliko je ko od nas u svojim analizama bio u pravu, objektivan i “svoj”, sudiće naši čitaoci, gledaoci – i budućnost.

U nadi da je objavljivanje ove tendenciozne neistine u vašim informativnim emisijama bilo samo posledica nečijeg nemara, a ne zle namere, sve najbolje,

Đorđe Vukadinović

PS. Molim vas da, shodno Zakonu o štampi i dobrim običajima, ovo pismo bude pročitano u istim informativnim emisijama u kojima je objavljena i pomenuta kleveta Svetislava Basare.

 

 

 
 
Copyright by NSPM