Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Kolumne Đorđa Vukadinovića i Slobodana Antonića u Politici - reakcije

   

 

Poštovani,

Imajući u vidu da redovno objavljujete članke iz dnevnog lista politika, na vašem cenjenom sajtu, molim Vas da isto tako prenesete i naše reagovanje, u skladu sa zakonom, tj. na istoj stranici vašeg sajta i pod istom rubrikom na kojoj ste preneli pisanje iz lista politika.

Informativna služba PSS

Miroslav Mirković

Demanti listu « Politika » Glavnom i odgovornom uredniku, Ljiljani Smajlović
Politika, 14-06-2007, 12:46:41


Poštovana urednice,

    Molimo Vas da u skladu sa zakonom o informisanju objavite reakciju na pisanje političkog analitičara Slobodana Antonića u kolumni objavljenoj u Politici od 14. juna 2007. godine. Naime, analitičar Antonić je na račun predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE, Bogoljuba Karića, u Vašim novinama izneo neistinu zbog koje ćemo, ukoliko ne objavite ovaj demanti već u narednom broju, svoje pravo i zaštitu potražiti i na sudu.

    Analitičar, Slobodan Antonić, u svom autorskom tekstu pod nazivom « Nevolje sa baronima» piše da je Bogoljub Karić na listi koju je 12. novembra 2006. godine, verovatno, proizvoljno sačinio Vaš list proglašen jednim od deset najbogatijih Srba. Kao prvo, ne razumemo težnju Vašeg pisanja da po svaku cenu dokažete kako je biti bogat čovek u Srbiji – protivzakonito i nečasno a kao drugo ne vidimo ni jedan razlog da se čoveku koji je već godinu ipo dana jedini politički progonjenik, demokratske Srbije, krše ljudska prava.
    Analitičar Antonić i Vi, kao glavni urednik, već mesecima činite upravo to. Obračunavate se preko štampe sa Bogoljubom Karićem, koji nije u mogućnosti da kaže bilo šta u svoju odbranu, navodeći da je kriminalac i da su protiv njega navodno  podignute optužnice zbog mahinacija i prevara. Budite hrabri a mi ćemo Vam pomoći da, sa gospodinom Karićem, objavite intervju na ovu ili bilo koju drugu temu.
    Jedina istina je da protiv Bogoljuba Karića nikada nije pokrenut nikakav krivični postupak niti je podignuta bilo kakva optužnica za bilo koje krivično delo. Za Vašu informaciju, ali i zarad istine u toku je istraga vezana za potpisivanje i realizaciju ugovora o osnivanju preduzeća MOBTEL u mešovitoj svojini.
    S obzirom na broj zlonamerno objavljenih tekstova koji su imali za cilj da široj javnosti pošalju iskrivljenu sliku koja je istovremeno sistematski narušavala ugled i čast lidera Pokreta SNAGA SRBIJE, Bogoljuba Karića, dolazi se  do zaključka da ste upravo Vi gospođo Smajlović ti koji bi trebalo da odgovaraju zbog zloupotrebe službenog položaja.

Jadranka Tasić, portparol
Pokret SNAGA SRBIJE – Bogoljub Karić

 

 

 
 
Copyright by NSPM