Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
   
 

KOMENTARI

Političke teme: povodom odluke Skupštine Srbije da se ne raspravlja o poverenju Vladi

   

 

Vukadinović: Akutna snaga i potencijalna slabost vlade

BEOGRAD, 24. maja 2005. (Beta) - Politički analitičar i urednik časopisa "Nova srpska politička misao" Đorđe Vukadinović kazao je danas da je vladajuća parlamentarna većina u Srbiji demonstrirala "akutnu snagu ali i potencijalnu slabost", odbijanjem rasrpave o poverenju vladi.

  "Ta odluka je očekivana i predstavlja izraz trenutnog odnosa snaga u parlamentu. Rasrpava o poverenju vladi je verovatno odbijena zbog uštede vremena ali i zato da ne bi bio dat prostor novim centrima moći, tu ne mislim samo Bogoljuba Karića već i na neke druge, manje vidljive, da značajnije poremete taj odnos snaga", rekao je Vukadinović agenciji Beta.

  Vukadinović je rekao da odluka kojom se odbija rasprava o poverenju vladi "nije u duhu poslovnika, ustava i dobrih demokratskih običaja i nije u skladu sa logičnim pravima parlamentarne manjine".

  "Ipak, tom odlukom bi najmanje trebalo da budu iznenadjeni oni koji su 2002. godine odbacili sličnu inicijativu o raspravi DOS-ovoj vladi Zorana Đinđića. Tada je Šef poslaničkog kluba DOS-a Čedomir Jovanović kazao da takvu raspravu ne mogu da traže oni koji nisu glasali za vladu", podsetio je Vukadinović i zaključio da se "svako kršenje demokratskih pravila igre na kraju uvek vraća kao bumerang".

 

  

 
     
     
 
Copyright by NSPM