Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
   
 

KOMENTARI

Politički život

   

 

BETA:

Izjava Djordja Vukadinovića povodom Skupštine DSS-a i odlaska Zorana Drakulića

Politički analitičar Djordje Vukadinović ocenio je danas da u Demokratskoj stranci Srbije nakon izborne skupštine ne treba očekivati "dramatične lomove", ali da sukob sa Zoranom Drakulićem "predstavlja još jedan autogol" za stranku.

Vukadinović je agenciji Beta rekao da je Drakulić izostavljen kao kandidat za potpredsednika stranke "zbog mira u kući", kako u Vladi Srbije, tako i u samoj stranci, i da je tako od "prijatelja i finansijera stranke, napravljen protivnik".

"Drakulić je mogao biti bolje upotrebljen u korist DSS-a, ali su njegovi individualistički i nekoordinisani nastupi s jedne, i strah stranačkog vrha i okruženja Koštunice da bi mogao da ugrozi njihove pozicije, s druge strane, rezultirali razlazom, od koga ni on ni oni neće imati koristi", rekao je Vukadinović, koji je i urednik časopisa Nova srpska politička misao.

On je dodao da Drakulićevo prošlogodišnje lansiranje i potonja promocija u frontmena stranke, kao i aktuelno skidanje sa liste pokazuje dubinu i razmere koncepcijskih i kadrovskih lutanja te stranke.

Vukadinović je naveo da je Drakulić deset meseci bio medijski najisturenija ličnost DSS-a, "da bi sada praktično preko noći bio otpisan", dodavši da očekuje da će novi potpredsednik DSS-a Vladeta Janković u narednom periodu zauzeti njegovo mesto u javnosti.

 

  

 
     
     
 
Copyright by NSPM