Home

Info

Pretplata

Kontakt

Prošli brojevi

Posebna izdanja

Debata

Hronika

Linkovi

NOVA SRPSKA POLITIČKA MISAO

 

Hronika 21. dec. 2001.

hronika vesti (arhiva)

Danas, 21. dec.

Sednica oba veća Savezne skupštine, Veće građana se izjasnilo o predlozima DSS i SRS

Protiv DSS-ovog zakona  o Hagu i smene guvernera NBJ

Beograd- Poslanici oba veća Savezne skupštine usvojili su sinoć Zakon o zaduženju SRJ kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Prema tom zakonu, SRJ će se kod ove banke zadužiti za 2,1 milijardu dolara koje će upotrebiti za otplatu kredita koje je ta banka ranije odobrila jugoslovenskim preduzećima. Istovremeno, Veće republika usvojilo je juče izmene i dopune Zakona o vojsci Jugoslavije, prema kojima je vojni rok skraćen sa 12 na 9 meseci, ali ne i predlog zakona kojim se 29. novembar ukida kao državni praznik, što praktično znači da će se taj dan i dalje praznovati.

Poslanici Veća građana Savezne skupštine juče su većinom glasova odbacili predlog DSS da se po hitnom postupku u dnevni red uvrsti Predlog zakona o saradnji sa Haškim tribunalom. Odbačen je i predlog da se po hitnom postupku razmotri zahtev SRS za razrešenje guvernera NBJ Mlađana Dinkića.

Savezni ministar finansija Jovan Ranković izjavio je da je Savezna vlada usvojila budžet za sledeću godinu, koji je veći za oko 20 milijardi od ovogodišnjeg. Oba veća usvojila su rebalans budžeta za tekuću godinu. 

hronika vesti (arhiva)

 

Copyright by NSPM