Home

Info

Pretplata

Kontakt

Prošli brojevi

Posebna izdanja

Debata

NOVA SRPSKA POLITIČKA MISAO

 

Hronika 18. nov. 2001.

hronika vesti (arhiva)

D. Veselinov, Glas javnosti, 18. nov. 2001.

Dakle, oni bi da puste DOS da u prvom talasu uradi sve što može, a da se DSS sacuva od toga, da ne ucestvuje u tome. Neka dosovske partije naivno utiru put, DSS ce posle svih kritika, na lovorikama uspeha DOS-a i na kritici nekih neuspeha, sutra da preuzme vladu.

To je vrlo sebicno, ali i vrlo naivno razmišljanje. Onaj ko izvede reforme, taj ce pobediti na sledecim izborima, uprkos teškocama i uprkos greškama koje bude pocinio. DOS ce pobediti na sledecim izborima, a ne naši kriticari ili naša zakerala

M. Labus, Glas javnosti, 18. nov. 2001.

U Parizu je Jugoslavija, u stvari, dobila šansu da za tri godine popravi svoj ekonomski položaj i uvrsti se među zemlje koje su na najbrži način najefikasnije sprovele tranziciju, što je izraz poverenja u reforme koje se sprovode i izraz spremnosti da se u tome pomogne, ističe Labus po čijim rečima je u Parizu SRJ najveće saveznike imala upravo u međunarodnim finansijskim organizacijama- MMF-u, Svetskoj banci, Unktadu i EBRD-u. Pokazalo se, kada igramo po pravilima, ma koliko ona bila teška, možemo da dobijemo „ zlatnu medalju" za raskid sa prošlošću i, naravno, za budućnost.

B. Srbljanovic, BlicNews, 14. nov. 2001.

Mislim da je kod nas generalno javni diskurs opterecen time da ljudi ne vole da se zameraju. Vrlo retko vidite da neko kad napiše kriticki tekst, napiše ime i prezime onoga na koga misli. Nikad ne kaže taj i to. Ne vidim smisao u tome.

hronika vesti (arhiva)

Copyright by NSPM